Merhaba arkadaşlar bu dersimizde Genymotion Emulatör kurulumunu ve bu emulatöre Google Play kurulumundan bahsedeceğim.Öncelikle Genymotiona neden ihtiyaç duyacağımızdan kısaca bahsedeyim.
Hepimizin mağumudur ki yazmış olduğumuz uygulamaları cihazlarda test etmemiz gerekmektedir. Bunun için iki yol var. Birincisi Android SDK ile birlikte gelen Emulatörü kullanmak diğeri ise gerçek bir cihazda test etmek. Eee o zaman genymotion a ne gerek var derseniz vereceğim tek cevap hızdır. Biliyorsunuz ki android emulatörler çok yavaş çalışmaktadırlar. Uygulamayı run ettikten ortalama yarım dakika sonra açılmaktadır uygulamamız. Hele emulatörü ilk açışımız dakikaları bulmaktadır.Ayrıca Android SDK ile gelen emulatöre Google Play veya Google uygulamaları (Gmail,Google+,Hangouts..) yükleyemiyoruz dolayısıyla kendi uygulamamızdan başka uygulama çalıştıramıyoruz.
Kendi cihazımızda testlerde ise sadece 1 cihazda test edebilmekteyiz.Farklı cihazlarda ve farklı konfigürasyonlarda uygulamamızın nasıl çalıştığını denemek için emulatörlere ihtiyacımız vardır.İşte tam burada yardımımıza Genymotion emulatör yetişmektedir.Ayrıca genymotionu kurduğumuz bilgisayara göre gerçek cihazlardan bile daha hızlı çalışıyor diyebilirim.Gerçekten çok hızlı çalışmaktadır ve kurulumu çok basittir.MacOS, Windows ve Linux işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabilmektedir. Google Play ve Google uygulamaları yüklenmektedir.İstediğiniz her uygulamayı Google Play den indirip kullanabilirsiniz.
Gelelim kurulumuna. Öncelikle buradaki adresten üye olalım. Login olduktan sonra download sayfasından kendi bilgisayarımıza uygun olan Genymotion sürümünü indirelim. Genymotion VirtualBox üzerinde çalışan bir uygulamadır. Bundan dolayı mac veya linux kullanıcısı iseniz virtualbox kurmanız gerekmektedir.Windows kullanıcısı iseniz zaten indirdiğiniz paket içeriğinde virtualbox vardır.Kurulumunu kendisi otomatik yapar.Virtualbox kurduktan sonra Genymotionu çalıştırın. Az önce kayıt olduğunuz login bilgilerini girdikten sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecektir.
Bu ekranda Add butonuna tıklayarak eklemek istediğimiz cihazı seçelim.Cihazı seçip next e bastıktan sonra cihazımıza isteğimiz ismi verelim ve next e basarak cihazı download etmesini bekleyelim. Download ettikten sonra eklediğimiz cihaz aşağıdaki gibi ekranımızda gözükecektir.
Cihazımızı seçip Play butonu ile çalıştıralım.
Evet arkadaşlar kurulum bu kadar basit. Kurulan cihazlarda default olarak Google Play ve Google Uygulamaları yoktur. İnternetten araştırarak indirdiğimiz cihaz sürümüne uygun Google Apps leri indirebiliriz.Örnek olarak Android 4.3 için bu linkten Android 4.2.1 için ise bu linkten Google Apps leri indirebiliriz.
İndirdiğimiz dosyalar zip dosyalarıdır. Bu dosyaları direk çalışan emulatörümüzün üstüne sürükleyip bırakalım.(zip den çıkarmadan).Sürüklediğimizde paketin açılmasını ve kurulumu bekleyelim.
Bu arada arka planda bazı uygulamalar hata vermektedir.Kurulum bittikten sonra emulatörümüzü kapatıp tekrar açalım. Açılınca yine bazı uygulamalar kendini kapatmakta ama meraklanmayın çünkü uygulamalar kendilerini tekrardan indirip kuruyor.
Arkadaşlar bu derste anlatıcaklarım bu kadar. Birdaha ki dersimizde ne anlatacağıma şimdilik karar vermedim:) Büyük ihtimal androidde custom buton yapımını anlatabilitrim. Bir dahaki dersimizde görüşmek dileğiyle…
0
böyle bir emülatörü daha önce satın aldım o kadara vermiş olmama rağmen bile hiç verim alamamıştım gerçekten mükemmel bir program…
teşekkürler…
Saolasın Serdar abi.Faydalı olduysa ne mutlu:))
nasıl root atabilirim ?
Zaten rootlu oluyor.
root checker uygulamasından baktığımda root yok gözüküyor
SuperUser uygulaması varsa telefonda o telefon root lu olması lazım.Ben öyle biliyorum.Ama tam hakim olduğum bir konu değil.
Biraz geç oldu ama Genymotion’ların kesin rootlu olduğunun bilgisini verebilirim.
Merhaba poogle play harici uygulama yüklemek istesem nasıl yüklemem gerekiyor,
Herhangi bir linkin altına atıp ordan yükleyebilirsiniz veya gmail hesabınıza mail atarak ordan da apk yı açıp yükleyebilirsiniz.
google play
hocam gogle apps i indirirken unable connect to the virtual device diyor virtual deviceyi nasıl konfigüre edebilirim
Genymotion VirtualBox üzerinde çalışan ANdroid işletim sistemidir. Burdaki sorun genymotionla alakalı değil VirtualBox ile alakalı. VirtualBox ‘ını güncellemen gerekiyor.
Aga .rar dosyasını atmaya calısıyom klasorude ama atılmıyor ekrana sürüyom olmuo
genymationa pcden nasıl direk olarak dosya atabilirim yada tam tersi
http://stackoverflow.com/questions/18530114/accessing-files-from-genymotion-sd-card bu link altında anlatmış. Yapman gereken VirtualBox ->VM setting / Shared folder tab ile gereken yere girmen orda istediğin dosyayı eklemen ve auo mount check etmen gerekir. Sonra Genymotion çalıştır. Sd card altında gözükür.
Kolay Gelsin.
böyle bir sorun var ne yapmalıyım
Bu sorunla bende karşılaşmıştım. Bunun sebebi port sınırlaması . Büyük ihtimal indirmeye çalıştığın yerde genymotion kullandığı port kapalı. Bundan dolayı indiremiyor.
ne yapmalıyım
Başka internet ağı üzerinden deniceksin. Port sınırı olmayan internet ağı üzerinden.
port sınırı olup olmadığını nerden anlıcaz
Çözümü yukarıda söledim zaten.
“Başka internet ağı üzerinden deniceksin. Port sınırı olmayan internet ağı üzerinden.”
nasıl çözccez bu işi bi bilgilendirseniz
Dostum sen sürükleyin diyorsun da sürüklemeye izin veriyor emülatör. Hiçbir türlü zip dosyası veya başka birşey sürükleyemiyorum emülatöre?
zip uzantılı dosyayı sürükleyip bırakınca An error occurred while deploying a file. Error: device not found diye bir hata alıyorum.bu neden kaynaklanıyor.
Bu hatayı Windows 8 demi alıyorsun?
aslında aynı anlatıldığı şekilde win 8′ kurdum ve gayet güzelde kullanıyordum.ama geçende win 8.1’e yükselttim aynı anlatıldığı gibi yine kurdum ve zip dosyasını sürükleyip bırakınca bu hatayı verdi.ilginç bir durum win 8.1 in tüm güncellemeleri kurulu.laptop aynı laptop ama nedenböyle hata verdi anlamadım.
Sebebi windows 8.1 ile gelen güvenlik önlemi. Yönetici olarak başlattığın uygulamaya drag and drop yöntemiyle paket bırakıp çalıştıramazsın. genymotion uygulamasını adminstrator(yönetici) olark değil de normal başlatmayı dener misin?
maalesef sorun bu değil.zaten yönetici olarak başlattığımda dosyayı sürükleyince kabul etmiyor ekranda çarpı şareti oluyor.ben yönetici olarak değil normal başlattığımda bu sorun oluyor.
Google Apps için verilen linkler şuan için hatalı yeniler misiniz acaba?
Bende bunları internetten araştırarak buldum sizde o şekilde bulabilirsiniz
Elbette ki sormadan önce aradım burası dışındaki birkaç forum sitesinde de aynı linke yönlendirilmiş olmasına rağmen bulunamıyor… Hani elinizde varsa drive a yükleyip paylaşır mısınız?
http://wiki.rootzwiki.com/Google_Apps bu linkten bulabilirsinz.
Ben mi bulamadım acaba tüm linkler yine aynı sayfaya çıkıyor http://goo.im
goo.im mali nedenlerle yayın yapadıklarını açıklıyor 🙂
Bende bulamadım linkler ölü
Linkler çalışmıyor… Düzgün bir link koyabilirmisiniz ???
Şöyle bir sorunum var emülatör çalışmıyor neden olabilir
Ekran kartın desteklemiyor genymotionu. Eski bir bilgisayar değilse ekran kartın driverını kurmamış olabilirsin.
ÇÖZÜM: http://stackoverflow.com/questions/23560545/genymotion-opengl-error#answer-23561229
boyle bır hata alıyorum ne yapmam lazm
Burada arkadaş video olarak anlatmış.
https://www.youtube.com/watch?v=wEmfUxwQUgY
Kolay gelsin..
unable to create virtual machine:
Server returned HTTP Status 504
Bunu nasıl çözebilirim.
Çok faydalı bir paylaşım. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Yorum için teşekkürler.
[…] nedeniyle sisteminizi yormasıdır. Detaylı olarak GenyMotion kurulumunu yapmak için bu dersimizi de inceleyebilirsiniz. Genymotion kurulumunu tamamladıktan sonra Android Studio ya genymotion […]
[…] kurulumu için bu dersimizi […]
[…] Android Developer’lar özellikle Genymotion kullanmaya yönelmişti. Hatta bizim sitemizde Genymotion kurulumu dersi ve Android Genymotion Plugin dersi bulunmaktadır. Fakat emülatörlerde, yeni android sürümleri […]
selam reis genymotion a nasıl pubg mobile kurarım playstoreye yazınca çıkmıyobaynı şekilde world war heroes , Axes.io da çıkmıyo