Android GenyMotion Play Store Kurulumu

Merhaba arkadaşlar,
Mobilhanem.com üzerinden anlattığımız derslerimize bugünkü dersimizde GenyMotion Play Store kurmak için yapmanız gerekenleri anlatacağım:

( not: GenyMotiona Play Store kurmak için kullandığımız linkler artık kullanılmamaktadır. o yüzden güncel olarak bu dersi incelemeniz faydalı olacaktır. )

1-) Genymotion-ARM-Translation_v1.1.zip dosyasını bu linkten indiriyoruz ve rar dan çıkarmadan GenyMotion içine sürükleyip bırakıyoruz.

2-) Droid Info apk sını indirip Genymotion içine atıyoruz.

http://www.apkmirror.com/apk/inkwired/droid-hardware-info/droid-hardware-info-1-0-3-release/droid-hardware-info-1-0-3-android-apk-download/ )

Kurulum tamamlandıktan sonra Droid Info uygulamasını açıyoruz ve System tabına tıklıyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi Instruction Sets kısmında x86 yazıyor bunu bir kenara not edin.

3-) Google Apps linkine tıklıyoruz. ( http://opengapps.org/ ) android versiyonlarına göre çeşitli paketler mevcut kendi genymotion cihazımıza uygun olan paketi indiriyoruz. Yukarıda bahsetmiş olduğum Instruction Sets kısmında yazan ne ise gapps kurulumu için platformu belirliyoruz ve genymotion emulatörümüzün versiyonu ne ise android kısmından onu belirliyoruz. Variant kısmından da Stock olan paket tipini seçiyoruz. ( başka seçeneklerde var tek tek neler olduğunu inceleyebilirsiniz. )

Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra Genymotion u yeniden başlatın ve Play Store karşınıza çıkacaktır.

GenyMotion MacOS, Windows ve Linux işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabilmektedir. Böylece Google Play ve Google uygulamaları yüklenmektedir.İstediğiniz her uygulamayı Google Play den indirip kullanabilirsiniz.

Android Studio en son update ile birlikte artık androidin kendi emulatörleri de en az genymotion kadar hızlı ve kullanışlı hale gelmiştir hangi emulatörü kullanacağınız size kalmış fakat ben genymotionu tercih ediyorum hem görsel olarak hem kullanış olarak android studio emulatörlerine göre daha çok beğeniyorum. Dezavantajı olarak gördüğüm konu ise sanal makine oluşturması nedeniyle sisteminizi yormasıdır. Detaylı olarak GenyMotion kurulumunu yapmak için bu dersimizi de inceleyebilirsiniz. Genymotion kurulumunu tamamladıktan sonra Android Studio ya genymotion eklentisini kurmak için de bu dersimizi inceleyebilirsiniz.

Mobilhanem.com üzerinden anlattığımız mobil uygulama geliştirme derslerine devam edeceğiz. Konu hakkında sorunuzu yorum alanından sorabilirsiniz. Konu dışı sorularınızı ve tüm yazılımsal sorularınızı sorucevap.mobilhanem.com sitemizden de sorabilirsiniz.

Bir dahaki dersimizde görüşmek dileğiyle..

0

Alper Beyler

Yüksek Lisans: Çankaya Üniversitesi / Bilgisayar Mühendisliği
Lisans: Çankaya Üniversitesi / Bilgisayar Mühendisliği (4/3.30) (2010-2014)
Lisans : Viyana Teknik Üniversitesi / Bilgisayar Bilimleri (2013)

2 Yorum

Haftalık Bülten

Mobilhanem'de yayınlanan dersleri haftalık mail almak ister misiniz?